• 1
  • 2
  • 3
Prev Next

Lawatan UniKL MIMET

15-04-2014 Hits:3 Pengumuman 9w2awa

ADTEC Taiping akan menerima lawatan kerja QE/5S daripada UniKL MIMET pada 16 April 2014 (Rabu). 

Read more

Hari Keusahawanan ADTEC

09-04-2014 Hits:33 Pengumuman 9w2awa

Hari Keusahawanan sebagai salah satu proses P & P kursus Keusahawanan dalam menerapkan sikap seorang ahli perniagaan di kalangan pelajar adtec akan diadakan pada 16 April 2014 (Rabu) jam 8 pagi...

Read more

Permohonan Kemasukan Sesi Julai 2014

12-03-2014 Hits:242 Pengumuman 9w2awa

Permohonan untuk mengikuti pengajian sepenuh masa dibuka kepada semua calon yang memenuhi syarat kelayakan. Disertakan adalah pautan aplikasi dalam talian pengambilan bagi kemasukan Sesi Julai 2014.

Read more

Laman Utama

Baucar Buku 1 Malaysia

09 Apr 2014, Bahagian Pengurusan Pelajar & Latihan (BPPL) ADTEC Taiping telah mengadakan program penyerahan Baucer Buku 1 Malaysia (BB1M) sebanyak RM250.00 kepada semua pelajar yang sedang mengikuti pengajian di peringkat Diploma.

Read more: Baucar Buku 1 Malaysia

Aktiviti Semasa-Komposit

Bahagian Komposit telah melaksanakan beberapa aktiviti samada dalam ADTEC mahupun diluar ADTEC dalam beberapa minggu yang lalu. 

 

Read more: Aktiviti Semasa-Komposit

Lawatan "Smart Partnership" UKM

8 Apr 2014, ADTEC Taiping telah menerima lawatan "Smart Partnership" dari UKM ke Bahagian Mikroelektronik bagi menjalinkan kerjasama di antara kedua-dua belah pihak dalam mewujudkan ikatan silaturrahim yang baik.

Read more: Lawatan "Smart Partnership" UKM

WorldSkill Malaysia Belia (WSMB)

Pusat Latihan Teknologi Tinggi (ADTEC) Taiping sekali lagi telah dipilih sebagai lokasi pertandingan WorldSkill Malaysia Belia (WSMB) bagi peringkat Pra-Kelayakan Mechanical Engineering CAD anjuran Kementerian Kerja Raya pada 4-6 April 2014. Semoga berjaya diucapkan kepada semua peserta.

Read more: WorldSkill Malaysia Belia (WSMB)

Permohonan Kemasukan Sesi Julai 2014

Permohonan untuk mengikuti pengajian sepenuh masa dibuka kepada semua calon yang memenuhi syarat kelayakan. Disertakan adalah pautan aplikasi dalam talian pengambilan bagi kemasukan Sesi Julai 2014.

Read more: Permohonan Kemasukan Sesi Julai 2014

Perkhidmatan Analisis FESEM

Mikroskop Elektron Pengimbas Lepasan Medan (Field Emission Scanning Electron Microscope)adalah instrumen analisis yang digunakan bagi mendapatkan imej permukaan sampel pada peringkat mikroskopik dan dengan gabungan X-ray serakan cahaya (EDX), ia juga boleh menghasilkan pemetaan unsur pada permukaan sampel tersebut.

Read more: Perkhidmatan Analisis FESEM

Additional information